Olger Salomons is meubelmaker en heeft een passie voor houtbewerken. Hij wil niets liever dan deze passie overbrengen naar anderen. Daarom startte op 15 oktober de eerste lichting van een terugkomende houtbewerkingscursus. Tijdens deze cursus leer je de basis van het houtbewerken.

Begeleiden

Olger vindt het leuk om les te geven en om mensen te begeleiden. ‘Ik werk nu al een tijdje met stagiaires en ik vind het leuk om dingen uit te leggen en mensen te zien groeien’ vertelt Olger. De cursus is voor iedereen die zou willen meedoen, het is een basiscursus voor elk niveau.

         

Wat kun je verwachten?

‘In het begin zullen we vooral focussen op houtbewerken met de hand. Bijvoorbeeld het gebruik van een bijtel, schaaf of een zaag. Zo krijg je de basisbeginselen van het houtbewerken onder de knie’, legt Olger uit. ‘Daarna gaan we een stapje verder, we gaan echt iets maken. De technieken die je tijdens de cursus hebt geleerd, zul je gaan toepassen bij het maken van een meubel.’

Ook zal Olger in de cursus uitleg geven over verschillende soorten hout, hoe je die bewerkt en waarom je nu voor het een en niet het andere kiest.

Hoe en wat

De cursus is elke dinsdagavond van zeven tot tien en duurt acht weken lang. De volgende lichting zal beginnen in januari van 2020. Meedoen aan de cursus kost 450,- euro inclusief btw. Bij de prijs zit het gebruik van een professionele werkbank en hout voor lesmateriaal inbegrepen.

Aanmelden kan door te mailen naar Olger.