Workshops en cursussen

Houtbewerking

Maak je eigen Kalimba – Open Klank
In deze workshop werk je aan je eigen instrument, van ruwe plank tot bespeelbare kalimba. Maak kennis met houtbewerking, of gebruik de kennis die je al hebt om het hout te vormen zoals bij jou past.

Meer informatie over deze workshop kun je vinden op: https://openklank.nl/workshops


Cursus hout en meubel – BySoil
Houtcursussen voor ieder die benieuwd is naar het mooie vak van meubelmaker. Binnen deze cursus ga je aan de slag en leer je van alles over hout, houtverbindingen en handgereedschappen. Ook leer je de zaag, vlak/vandikte bank en kolomboor te gebruiken en natuurlijk ontwerpen/maken we samen een mooi object/meubel.

Meer informatie over deze workshop kun je vinden op: https://by-soil.com/

Keramiek

Leer werken met porselein – Everdien Post

In deze workshop/cursus leer je porselein gieten, schuren, schilderen en glazuren. Porselein is heel divers, je kunt er veel verschillende dingen mee maken. Denk aan mokjes, schaaltjes, vaasjes en sieraden.

Meer informatie? Neem contact op via: https://everdienpost.nl/


Handgemaakt keramiek – Studio Maaike van Pijkeren

Wil je zelf ook eens met klei bezig? Tijdens deze workshop begeleid Maaike je door de verschillende stappen en laat ze je de verschillende handvorm technieken zien.

Meer informatie? Neem contact op via: https://www.maaikepijkeren.nl/

Glas

Glasfusing – Glasatelier Zwolle
Glasatelier Zwolle biedt verschillende workshops glasfusing. Het zijn creatieve bijeenkomsten, waarbij verschillende glastechnieken en het plezier om met glas te werken samenkomen. Workshops zijn flexibel in overleg te plannen, in de ochtend, middag of avond.

Meer informatie over deze workshop kun je vinden op: https://www.glasatelierzwolle.nl/workshops.html


Workshop glas in lood – Brandglass
Altijd al eens je eigen glas in lood raam willen ontwerpen/maken? Bij Brandglass kun je in een introductie- of basiscursus ontdekken of jij talent hebt voor het glasvak. Brandglass volgt het principe ‘leren door te doen‘ maar natuurlijk krijg je de nodige begeleiding door een van de ervaren glazeniers.

Meer informatie over deze workshop kun je vinden op: https://brandglass.nl/workshops/

Workshop organiseren?