De Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld opent vrijdagmiddag 24 juni om 14.00 uur een bijzondere expositie bij Co aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle. Het is de expositie van het kunstproject ‘Quo Vadis’, een samenwerkingsproject voor en door vluchtelingen uit Oekraïne. Tijdens de opening kunnen bezoekers, onder leiding van Ilona Lagas, een bod uitbrengen op de kunstwerken en meedoen met een verloting. De opening wordt muzikaal omlijst door de Oekraïense singer songwriter Katharyna. Restaurant Saeed, waar werelden samenkomen, verzorgt een proeverij. De eindtijd van de opening is 18.00 uur, hierna is er mogelijkheid tot dineren bij Saeed.

De expositie is, als onderdeel van PROTO Art & Design Expo, tot en met 10 juli te zien bij Co. Gedurende de expositie kunnen bezoekers een bod uitbrengen op de kunstwerken. De gehele opbrengst gaat via stichting Humane naar hulpprojecten in Oekraïne.

Kun je niet naar de expositie komen maar wil je wel een financiële bijdrage leveren aan de hulpprojecten in Oekraïne? Je kunt een bijdrage overmaken aan stichting Humane via de QR-code.

Deelnemende kunstenaars aan dit project zijn: Sophia Pavlova, Anastasia Kondratenko, Svetlana Vorfolomiieva, Ruslana Bespala, Viktoriia Horb, Tanya Kiiashko, Tina Shovkoplias, Lilly Pavlova, Dolgor Art (Dolgor Dugarova), Aljonoa Art (Elena Aristarkhova) en Serhey Anika.