Altijd al interesse gehad in techniek? Nieuwsgierig naar het programmeren van microcontrollers? Maar denk je dat deze technieken te lastig zijn? Maak kennis met de wereld van de Ardunio microcontrollers!

Wat is een Arduino?

Een Arduino is een soort kleine computer die je kan programmeren om simpele taken te automatiseren. Zo zou je de Arduino bijvoorbeeld lampjes kunnen laten knipperen in een bepaalde volgorde, motors laten bewegen, Of een speaker liedjes laten afspelen.
Maar je kan ook praktische dingen maken. Zo kan je bijvoorbeeld een programma schrijven die ervoor zorgt dat je een mailtje krijgt wanneer de planten water nodig hebben. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Basis programmeren

Met de gratis Arduino IDE kan je vanaf je computer beginnen met programmeren. Door relatief simpele code en stap voor stap uitleg met goede begeleiding gaan we gezamenlijk de verschillende stukken code bespreken. Er wordt uitgelegd wat de code doet en waar je allemaal op moet letten tijdens het programmeren.

Interesse

Ben je benieuwd geworden? En zou je graag kennis willen maken met de basis van Arduino? Neem dan contact op met Sven van Rooijen, tel. 0641-780 199.

Deze workshop wordt verzorgd door Sven van Rooijen