De Zwolse startup Checkbuster heeft voor de heropening van de horeca een gratis Welkomstcheck-app ontwikkeld. Met de Welkomstcheck bespaart de horeca tijd bij het uitvoeren van het verplichte check/triage-gesprek en verwelkomt zij haar gasten op een vriendelijke en laagdrempelige manier. Gasten scannen de QR-code op de Welkomstcheck-poster en beantwoorden eenvoudig alle verplichte vragen op hun mobiel. Een groen of rood scherm laat vervolgens zien of ze welkom zijn als gast. 

De oplossing is ook te gebruiken voor alle contactberoepen die de verplichte gezondheidsvragen/triage-vragen vanuit de overheid moeten stellen. 

Zaterdag 30 mei werd de eerste Welkomstcheck-Poster uitgereikt aan Grand Café Restaurant & zalencentrum Urbana in Zwolle. “De Welkomstcheck-poster bespaart ons veel tijd en gedoe aan de deur bij de ontvangst van onze gasten vanaf 1 juni”, aldus eigenaar Ben Schulte. “We zijn dan ook erg blij met dit gratis initiatief als steuntje in de rug in deze bijzondere corona-tijd.” 

De Welkomstcheck biedt Checkbuster aan vanuit haar platform en apps voor kwaliteits & veiligheidsinspecties. Op www.welkomstcheck.nl of op www.checkbuster.com is de gratis poster te downloaden waarmee elk bedrijf het verplichte vraaggesprek snel, eenvoudig en veilig op 1,5 meter door de gasten zelf kan laten uitvoeren. De horeca wordt zo gratis ondersteund bij haar heropening op 1 juni. 

“Uniek aan de Welkomstcheck is het feit dat er geen privacygevoelige informatie van gasten & klanten wordt opgeslagen, we slaan niets centraal op” zegt Gert-Jan Hemmers, co-founder van Checkbuster. “Gasten worden ook niet lastig gevallen met het aanmaken van een account of het moeten downloaden van een app. Het simpel richten van de camera van een mobiele telefoon op de QR-code triggert de vragenlijst. De gast vult de vragenlijst in en toont het rode of groene scherm aan de gastvrouw of gastheer. Samen maken we het bezoek zo veilig en vertrouwd.” 

Checkbuster 

De Zwolse startup Checkbuster, aangesloten onderneming van de Co, biedt sinds 2015 met haar inspectie- en veiligheidsapp klanten in meer dan 60 landen het handvat om eenvoudig en snel inspecties en veiligheidscontroles uit te voeren. Met het initiatief www.welkomstcheck.nl en de gratis Welkomstcheck-poster zet zij haar platform en kennis in om de horeca en alle contactberoepen een simpel handvat en steuntje in de rug te geven in lastige tijden.