Iedereen weet inmiddels wel hoe belangrijk het is om bewuste keuzes te maken op het gebied van duurzaamheid en klimaatadaptie. Dat dit niet alleen kansen biedt voor woonwijken maar ook voor industrieterreinen is misschien nog niet zo bekend. Peter Plaatsman (ondernemer bij de Co en eigenaar van Xplosief) zag dit als de ideale kans om zijn steentje bij te dragen. Of beter gezegd om dit steentje van de grond te krijgen. Tegel eruit, plant erin!

Al gauw was er contact met Arjan Broer (ondernemer bij de Co en eigenaar van HeelBreed). Samen gingen zij meteen aan de slag met plannen maken, verbindingen leggen en uitnodigingen sturen.

En vrijdag 28 mei was het dan zover. Na een heerlijke lunch, verzorgd door de Co, konden samen met omliggende bedrijven, mensen van provincie en gemeente en een aantal huurders de handen uit de mouwen. Niet alleen kwam wethouder Monique Schuttenbeld een “tegel wippen” in het kader van het NK tegelwippen, ook werd er door de aanwezigen actief bijgedragen aan een hogere biodiversiteit door het maken van insectenhotels en plantenbakken.

 

De eerste stappen zijn gezet maar we zijn er nog niet. Wil jij met jouw bedrijf ook meehelpen om het bedrijventerrein Voorsterpoort groener en diverser te maken? Neem contact op met Peter Plaatsman (info@xplosief.nl)  Samen gaan we voor een groenere werkomgeving!