Vorige week hebben kunstenaars Roy Schreuder en Joram Roukes de eerste Trotse Muren aan onze locatie aan de Grote Voort afgerond. In samenwerking met Trotse Muren hebben wij tijdens een brainstormsessie met onze ondernemers het verhaal voor de muurschildering bedacht. Een muurschildering die past bij onze ambitieuze plannen; een unieke hotspot voor Zwolse creatieve ondernemers met ruimte voor events.

Foto: Trotse Muren

Waar staat Trotse Muren voor?

Muren met een verhaal. Een prachtig beeld waarvoor je even stil blijft staan. Iets waar de buurt trots op is. Dat is waar Trotse Muren voor staat: kunst toegankelijk maken voor iedereen door het straatbeeld in Zwolle op te fleuren! In samenwerking met (inter)nationale kunstenaars zullen de komende 2 jaar 15 muren in Zwolle een muurschildering krijgen.

Foto: Trotse Muren

Wat is het verhaal van de wolf en de boot?

Waar de boot een uitbeelding is van het collectief drijvende houden van een operatie, staat de wolf, losgebroken van zijn ketens, voor de individuele krachten van de kwaliteiten van het collectief. De twee uitingen zijn in karakter verschillend, organisch en industrieel, statisch en beweeglijk, maar vertegenwoordigen hetzelfde idee van eenheid en verbinding. De boot is het gemeenschappelijke bouwwerk. Het project. De Coöperatie. De wolf jaagt op het idee waarmee dit project wordt gerealiseerd. Het geheel is als een tableau verbonden door het decor van felgekleurde vormen en zware kettingen. De kettingen hebben een veelheid aan verwijzingen. Het verankert de boot en tegelijk symboliseert het het losbreken van De Norm.

Kom jij binnenkort onze blikvanger op het bedrijventerrein Grote Voort bewonderen?