MAINLOODS FESTIVAL UITGESTELD!

Vanwege omstandigheden door COVID-19 zijn wij genoodzaakt om het festival van aanstaande zaterdag 03-10 te verplaatsen. Het is niet verantwoord om in deze tijd grote groepen mensen bij elkaar te plaatsen.

Wees niet getreurd, de wondere wereld van de Mainloods wacht op jou in 2021! En dan met een XL-editie waar nog meer muzikanten, makers en creatieve ondernemers aan meedoen. Dit betekent voor jou als bezoeker een groter aanbod van workshops en meer beleving. Kortom, een nog gavere dag aan de Grote Voort!

Volg de ontwikkelingen van het Mainloods Festival op onze website & Instagram-pagina!


Heb jij al gehoord van de machinefabriek die gevestigd was in een grote loods, vol machines, met veel stoom en warmte? Er was altijd wel iets gaande, maar op een dag werd het verdacht stil. De machines werden uitgeruimd en de loods bleef alleen achter, zonder vreugde.

Op een dag kwam er een kunstenaar binnenstappen en hij merkte hoe treurig deze loods was. Met zijn palet vol kleuren maakte hij de mooiste muurschilderingen. Vervolgens kwamen er diverse muzikanten en zij vulden de leegte van de loods met warme klanken. De loods werd steeds een beetje vrolijker, zouden zijn wensen dan toch in vervulling komen?

Stukje bij beetje druppelden er meer mensen binnen. Makers creĆ«erden de gaafste huisjes met daarin glasfusion, dotpainting, 3D-printers, insectenhotels, fotografie, vormgeving, muziek en nog veel meer …

Met trots wil hij laten zien hoe gaaf het is op zijn locatie en wat er allemaal voor een leuke activiteiten georganiseerd worden. Dag in, dag uit; een wereld van verwondering!

Kom jij ook langs om te kijken, maar vooral te beleven? Wandel door de diverse straatjes van makers, creatief ondernemers en muzikanten. Waan je in een kunstenaarsdorp! Drink limonade en neem een lekkere donut van de grote donutmuur.

Zaterdag 3 oktober van 14.00 uur tot 18.00 uur kan jij de wereld van de loods bewonderen op het Mainloods Festival aan de Grote Voort 8-10!
Gratis toegang – coronaproof – kindvriendelijk

Ontwerp & Illustratie: Beeldbazen